BCAA-aminosyror maximerar muskeluppbyggnaden. Läskande och utomordentligt gott är det också. Att aminosyrorna ställer in återhämtningen på ett läge som är optimalt vet alla, men alla fördelar är inte kända för alla.

Visste du att BCAA-aminosyror skyddar muskler? Du tar det när du ska maximera muskeluppbyggnaden efter ett hårt pass, fast det kan hjälpa till under ditt pass också. En hög dos Leucin (proteinsynteshöjande aminosyra) är antikatabolt. När kroppen ställer sig in på det katabola läget vet man att muskler kan försvinna. BCAA hindrar detta.

BCAA ökar muskelproteinsyntesen. Hård träning kombinerad med BCAA-aminosyror ökar muskelproteinsyntesen maximalt vilket ökar muskeluppbyggnaden maximalt. Då BCAA triggar proteinsyntesen kan detta öka muskeluppbyggnad och du sparar muskler.

Varesig muskeluppbyggnad eller fettförbränning, BCAA-aminosyrorna kan hjälpa till. Sedan finns det olika bra sätt att planera intaget med dina aminosyror. En del kosttillskott kan man ta när det passar. Ta vassleproteintillskott, ett bra exempel. Det funkar till frukost, mellan frukost och lunch, eller före gymträning och efter gymträning. Fast BCAA funkar bäst till träning. Rätt tid och muskeluppbyggnaden ökar mycket!

Några saker ska du tänka på då du väljer produkt till din BCAA-shake. Det måste vara optimalt, optimalt är det när ration av de grenade aminosyrorna är doserad optimalt. Optimalt doserad BCAA har en hög dos L-Leucin och G-Glutamin. Återhämtningen förkortas, blir snabbare och då kan muskeluppbyggnaden öka snabbt också. En del BCAA-produkter har rätt aminosyror i sig (ska innehålla Leucin, Valin, Isoleucin), fast BCAA-ration är inte bra då dosen Leucin är för låg. Viktigt är att Leucin-dosen är hög.

Swedish supplements bcaa har 4:1:1-ratio. En hög leucine-dos eftersom forskning under tillverkning av bcaa-produkten visar att detta höjer proteinsyntesen extra.

Ett till bra sätt att ta BCAA-aminosyror är till kardioträning. Kardioträning är samma sak som kardiovaskulär konditionsträning och detta träningssätt utvecklar din kondition bäst av allt. Man kan träna kardio för konditionen, fast kardio är också bra att ha med i gymträningen för att boosta metabolismen då detta ökar fettförbränning ordentligt.

BCAA funkar bra med powerwalks eftersom du då inte förlorar muskelmassa på köpet. Men HIIT-träning som är intensiv kardioträning kan också bränna bort muskler. HIIT-träning ökar fettförbränningen lite än powerwalks så många föredrar det. Hur som helst så är denna kardioträning en risk för dina muskler för du riskerar att bli mer katabol än anabol av det. BCAA är antikatabolt oavsett vad du tränar så det är alltid bra att ha med.

Vare sig du nu ska maximera muskeluppbyggnaden eller fettförbränningen, BCAA-aminosyror är ett bra tillskott som ställer in återhämtningen på ett optimalt läge. Återhämtningen blir snabbare och bättre med detta muskelproteinhöjande tillskott. Du hindrar kroppen att bli katabol och sparar muskelmassa. Därförutom maximerar du muskeluppbyggnaden. Sa vi förresten att BCAA är läskande och utomordentligt gott?