Zink

Det mest manliga mineralet av alla

,

Swedish Supplements Zink ger dig 25mg Zink per tablett vilket motsvarar 250% av det dagliga referens intaget  (DRI) Enligt EFSA (European Food Safety Association) finns följande att tillskriva mineralet Zink. Zinc bidrar till normal proteinsyntes, normala testosteron nivåer i blodet, normalt fungerande immunsystem, normal fertilitet förmåga till reproduktion. Zink bidrar även till att skydda cellerna från oxidativ stress.

Hos män  är detta extra viktigt eftersom sädesvätska, prostata och testiklar innehåller mycket zink. Tränar man samt är sexuellt aktiv utan att få tillräckligt med zink genom kosten kan en brist uppstå vilket i sin tur kan leda till för låga testosteronnivåer. Zink är också en viktig del av kroppens immunförsvar det finns med i över 70 olika enzymatiska processer i kroppen samt är en vattenlöslig antioxidant. Dessa är kända för att förbättra återhämtningen efter hård träning

Undvik att ta ditt zinktillskott tillsammans med kalciumrika livsmedel eller tillskott då detta försämrar upptaget.

 

Zink

 

Rekommenderad dagsdos

Tag 1 tablett dagligen till måltid.

Viktigt

Tillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil, rekommenderad dos bör ej överskridas.

Förvaring

Förvara produkten torrt och svalt utom räckhåll för barn.

Varning

Ej lämplig för gravida och ammande.