Iron Plus

Ett genomtänkt Järntillskott för kvinnor men även män.

,

Iron Plus är en sammansättning av Järnfumarat, folsyra samt Vitamin-C som alla verkar synergistiskt för att motverka järnbrist – anemi.

Kvinnor löper större risk än män att utveckla järnbrist mest tack vare menstruationscykeln. På senare tid har studier pekat på att hård träning kan blockera järnupptag för kvinnor vilket gör att det är ännu lättare att de utvecklar brist med trötthet sämre immunförsvar och nedstämdhet som vanliga symptom.

Järn ingår i blodets hemoglobin, de röda blodkropparna och behövs för att transportera syre från lungorna ut i kroppens vävnader, Järn finns med för att reglera blodets PH, samt avgiftning och produktion av DNA.  Tack vare sina viktiga egenskaper blir detta ett nyckel mineral för hälsa

Folsyra är ett B-vitamin som finns i bladgrönsaker och i lever. Det behövs för celldelningen och kroppens proteinmetabolism. Folsyra är extraviktigt för de som vill bli eller redan är gravida. Folsyrabrist leder till störd celldelning, vilket får störst effekt på snabbväxande vävnad, som vid anläggning av nya organ hos foster eller blodkroppsbildning i benmärgen. Svenska näringsrekommendationer säger att behovet är 200ug per dag. Stora variationer i verkligt behov kan dock föreligga.

Med ett intag av 1 kapsel per dag uppfyller man väl rekommendationerna för folsyratillskott och når en effektiv dos av järntillskott för att undvika järnbrist. Undvik att upptaget av järn från tarmen försämras genom att inte inta produkten tillsammans med  kaffe, te, ägg eller mjölk.

C-vitamin ökar upptaget av järn i kroppen och tack vare sina antioxidativa egenskaper skyddas folsyra från nedbrytning

 

 

 

Rekommenderad dagsdos

Tag 1 tablett i samband med måltid.

Viktigt

Tillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil, rekommenderad dos bör ej överskridas.

Förvaring

Förvara produkten torrt och svalt utom räckhåll för barn.

Varning

Ej lämplig för gravida och ammande.