Flex Support

Flex Support från Swedish Supplements är produkten för dig som lider av stela ömmande leder på grund av förslitningsskador eller artros

  • Noggrant utvalda dokumenterade ingredienser
  • Ökar ledernas rörlighet
  • Motverkar nedbrytning av ledbrosk
  • Smörjer och skyddar
  • Minskar smärta
,

Flex support från Swedish Supplements innehåller en komplex sammansättning av populära ingredienser för ledsupport bland annat MSM nyponextrakt och äggskalsmembran. Nypon hjälper till att underhålla styrka samt flexibilitet och rörlighet hos leder. Vare sig man lider av artros eller förslitningsskador på grund av arbete eller elitidrottande har man en god hjälp av detta tillskott. Med åldern minskar bildningen av nytt ledbrosk medan det gamla slits och slutresultatet kan vara minskad rörlighet stelhet och smärta i leder som knä, axel eller handled. Ämnena i Flex support har dokumenterad effekt i att lindra detta. Här omnämns några.

Nypon upplevs kunna lindra ledvärk och det är galaktolipiden GOPO, ett ämne som finns i nypon som har en antiinflammatorisk verkan som hjälper till att lindra värken. GOPO består av fettsyror och glukosföreningar. Lokalt verkar nyponpulvret genom att hämma de vita blod kropparna något från att nå inflammationen och därmed så minskar svullnaden och värken. Detta gör så att man blir rörligare och får mindre värk.

MSM är en svavelförening som finns naturligt i kroppen och hos djur, frukt, grönsaker och spannmål. MSM innehåller svavel, som kroppen behöver för att bilda bindväv. Vid artrosbesvär är svavelkoncentrationen i brosk endast 1/3-del av koncentrationen hos friskt brosk. Den svavelhaltiga aminosyran cystin förekommer också i mindre mängd hos artrospatienter. Detta faktum gör att det kan vara betydelsefullt att ta ett tillskott med organiskt svavel.

Vitamin C är en antioxidant som skyddar bindväv som ligament, senor, hud, ben och leder. C-vitamin bidrar till att bildande av kollagen för normal funktion av ben och brosk.

Kondroitin  är ett kroppseget ämne som finns naturligt i kroppensbrosk och bindväv. Det anses kunna lindra symtom vid artros på liknande sätt som glukosamin.

Äggskalsmembran Ovomet TM  ger kroppen alla viktiga näringsämnen som finns i ledbrosk, inklusive, kollagen, kondroitin, hyaluronsyra, elastin och andra proteiner. Äggskalsmembran består av fibrösa proteiner, inklusive kollagen typ 1 ,  liksom andra bioaktiva komponenter.

 

Rekommenderad dagsdos

Tag 3 kapslar på morgonen och 3 kapslar före sänggående. Konsumera med vatten.

Viktigt

Tillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil, rekommenderad dos bör ej överskridas.

Förvaring

Förvara produkten torrt och svalt utom räckhåll för barn.

Allergiinformation

Innehåller äggprotein.