Crevolution Magnum

Creavolution Magnum från Swedish Supplements.  Explosivitet på burk

  • Innehåller olika högupptagliga kreatinformer
  • Innehåller WattsUp för mer effekt
  • Skonsam mot magen
  • Kreatin har en bevisad effekt för prestation vid högintensiv och kortvarig ansträngning.

 

 

Kreatin är kanske det mest välstuderade ämne vi har som är positivt för styrka och explosivitet vid muskelansträngning. Kreatinet finns naturligt i rött kött och lingon och det tillför den energi som kroppen behöver för snabb och explosiv muskelaktivitet. Enligt EFSA (European Food Safty Authority) kan ett intag av 3 gram kreatin ”öka den fysiska prestationen vid upprepad kraftansträngning i samband med kortvarig och högintensiv träning”.
Kreatin har visat sig delvis bli förstört vid kontakt med magens sura miljö. Kreatinets förmåga att lösa sig i vatten har också varit föremål för diskussion. Vissa användare har rapporterat att de känt sig uppblåsta i magen samt bundit vatten på ett oönskat sätt därför har genom tiderna olika varianter på kreatin tillskott presenterats och nu är det dags för den fösta buffrade kreatin blandningen som även har ett delayed release system. Crevolution från Swedish Supplements har en unik buffringsformulan ”alkaline system” som effektivt skyddar de verksamma ingredienserna tills de kan tas upp i blodet. Detta är likt tanken bakom Krealkalyn.
Crevolution Magnum kommer bekvämt förpackad i de högdoserade sk Magnum kapslarna som ger upp till 1,2g verksam substans per kapsel.
Crevolution Magnum innehåller två kreatinformer – kreatinmalat sedan kreatin pyruvat

Kreatinmalat består av tre kreatinmolekyler och en äppelsyramolekyl. Tillsammans bildar de trikreatin malat. Denna form kan fungera bättre än kreatin monohydrat vid avsaknad av kolhydrater som ofta är fallet under diet. Äppelsyran hjälper till att återanvända mjölksyran och pyruvat i citronsyracykeln varpå mer långvarig energi bildas.

Kreatinpyruvat består av kreatin där man istället för kristalliserat vatten (monohydrat) stabiliserat kreatinet med pyruvat. Denna form tillverkas enligt läkemedelsstandard av ett fåtal råvarutillverkare i världen och ger ett stabilt kreatin med en fettförbrännande egenskap eftersom pyruvat ingår i Crebs cykel och där hjälper till med fettoxidering
I kreatinformulan finner vi ett tredje ämne, Cretinol o fosfat (COP) är mycket likt kreatin i sin kemiska struktur men verkar inte på samma sätt. Både kreatin monohydrat och COP har en guanidingrupp men istället för en carboxylgrupp som kreatinet har finner men en hydroxylgrupp hos COP som hindrar den från att bli omvandlad till inaktivt kreatinin, därför är den stabil i lösning. COP fungerar som en buffer intracellulär nivå vilket hjälper dig att fortsätta att träna trots att pH’t i muskelcellerna sjunker.
Crevolution Magnum erbjuder dessutom en formula som hjälper kroppen absorbera mer av produkten. Alfa liponsyra tillsammans med Cinnulin (kanel) och druvkärns extrakt kan öka insulinkänsligheten vilket positivt påverkar kroppens upptagningsförmåga. Druvkärnsextrakt har även en antioxidativ effekt och hämmar inflammationer och verkar skyddande på njurarna.

Crevolution är mycket mer än bara kapslat kreatin! det innehåller den högintressanta substansen Fenugreek extrakt (Bockhornsklöver) som i studier visat sig öka upptagningsförmågan av kreatin på liknande sätt som 70g snabba kolhydrater gör, dock utan att ge dessa extra kalorier.
Produkten har även en buffring inuti bestående av natrium och kalium bikarbonat likt krealkalyn. Dessa båda ämnen hjälper till att neutralisera syra så att kreatinet kan bevaras stabilt för bästa upptag.

 

 

Smaker

Cola Delicious

Rekommenderad dagsdos

Tag 1 struken skopa (ca 9g) blanda med vatten och drick efter träningspasset. Blanda gärna tillsammans med snabba kolhydrater

Viktigt

Tillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil, rekommenderad dos bör ej överskridas.

Förvaring

Förvara produkten torrt och svalt utom räckhåll för barn.

Varning

Ej lämplig för gravida och ammande.