Chromium

Krom är mineralet som enligt många hjälper till att minska sötsuget. Enligt EFSA ( European Food Safety Association) kan krom tillskrivas följande verkningar på kroppen: Bidrar till att underhålla normala blodsockernivåer samt bidrar till normal ämnesomsättning

,

Chromium är ett kosttillskott som ger  200ug per dos. Swedish Supplements har valt krom pikolinat på grund av dess goda biotillgänglighet. Krom är populärt att använda som tillskott för viktkontroll. Det beror på att krom sägs bidra till regleringen av blodsockret, och därigenom kan det hjälpa till minska sötsuget. Vid låga blodsockernivåer ökar vår hunger efter socker och andra snabba kolhydratskällor, och genom att hålla blodsockret mer i  balans slipper man det värsta suget Krom återfinns naturligt i  nötter, baljväxter och fisk. Det dagliga referensintaget av krom är 40 ug per dag för vuxna, men kan höjas  ända upp till 200- 250 mikrogram under kortare perioder såsom vid diet. Det är vid dessa doseringar effekten blir mer tydlig.

 

 

 

 

Rekommenderad dagsdos

Tag 1 tablett i samband med måltid.

Viktigt

Tillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och hälsosam livsstil, rekommenderad dos bör ej överskridas.

Förvaring

Förvara produkten torrt och svalt utom räckhåll för barn.

Varning

Ej lämplig för gravida och ammande.