Beta Carotene

  • 100% naturligt betakaroten
  • Antioxidant
  • Hjälper huden få en friskt solbrun färg
  • Berikat med solrosolja för upptaget
  • Vegetabiliska kapslar

Swedish Supplements Beta Carotene är ett vegetabiliskt tillskott med naturligt betakaroten från alger, tillsammans med solrosolja för ett optimalt upptag.

Kroppen omvandlar betakaroten efter behov till vitamin A, resten lagras i vävnader där det fungerar som antioxidant och skyddar hudens celler mot fria radikaler. När vi solbadar huden kan vi lätt bränna oss men användande av betakaroten kan bidra till att vi blir fortare bruna samt ger ett skydd mot de skador som kan uppstå på grund av solbadandet.

Använd i god tid före solsäsongen för att ladda hudens förråd med betakaroten. Kapslarna innehåller grön mikroalg (Dunaliella salina), som är naturligt rikt på betakaroten.

En kapsel innehåller inte mindre än 250 mg grön mikroalg med 50 mg betakaroten, vilket motsvarar 82 000 IE provitamin A. Solrosolja finns tillsatt i kapslarna för att betakarotenet lättare ska kunna tas upp i kroppen. Betakaroten med provitamin A är ett fettlösligt ämne och tillgång till fett är nödvändigt för att ska kunna tas upp optimalt. Tack vare att solrosolja nu ingår, är det inte längre nödvändigt att svälja kapslarna i samband med måltid.